Panturist – više od 60 godina iskustva u prijevozu putnika

Više od pola stoljeća tradicije.

Počeci Panturista sežu u daleku 1946. godinu, kada je osnovana prva organizacija za prijevoz putnika na području istočne Hrvatske.

Od svog osnutka i 4 polovna autobusa na dvije međugradske linije, tijekom više od pola stoljeća Panturistov je vozni park i mreža autobusnih linija rasla da bi danas postao jedan od vodećih autobusnih prijevoznika na području Republike Hrvatske, s preko 160 registriranih linija i više od 700 polazaka u tuzemnom i međunarodnom prijevozu putnika.

U siječnju 1998. godine Panturist je kao jedini osnivač, osnovao svoju tvrtku kćerku Panthus d.o.o. za prijevoz putnika i turizam, sa sjedištem u Belom Manastiru.

U studenom 2000. godine Panturist d.d. je osnovao drugu po redu tvrtku kćerku pod nazivom Panturist plus d.o.o. za prijevoz putnika i turizam, sa sjedištem u Osijeku, Kapucinska 19., a u ožujku 2001. godine i Panservis d.o.o. za autoservisne usluge i trgovinu, također sa sjedištem u Osijeku.

Tvrtka Panturist d.d. u svom vlasništvu ima autobusne kolodvore i prodajna mjesta u Osijeku, Đakovu, Našicama, Orahovici, Donjem Miholjcu, Valpovu, Belišću i Belom Manastiru, a isto tako i turističke agencije u Osijeku, Vinkovcima, Slavonskom Brodu, Zagrebu, Varaždinu i Splitu, koje pružaju široku paletu turističkih aranžmana te organiziraju slobodni prijevoz (chartere) za domaće i strane goste.

U srpnju 2006. godine mijenja se vlasnička struktura i Panturist postaje dio međunarodne korporacije Veolia Transport sa sjedištem u Parizu.

S ciljem optimalizacije troškova i jačanja krovnog branda, u veljači 2007. godine tri su tvrtke kćeri (Panthus d.o.o., Panservis d.o.o. i Panturist plus d.o.o.) pripojene Panturistu d.d. te prestaju postojati kao samostalni pravni subjekti no poslovne aktivnosti se odvijaju u nesmanjenom obujmu u sklopu majčinske tvrke.

10. siječnja 2011. godine Panturist d.d. postao je vlasnikom nekretnina i 9 autobusa te preuzeo poslovanje i svih 12 djelatnika prijevozničke tvrtke VTV Pavlić d.o.o. iz Zagreba. Osnivanjem svoje podružnice u Zagrebu, Panturist ulazi na tržište kontinentalne Hrvatske.

-->

Galerija fotografija Panturist

Panturist počeci

Panturist počeci

Panturist počeci

Panturist počeci

Newsletter